Bani pentru locuinţe ecologice. Vezi cum îi poți obține

Bani pentru locuinţe ecologice. Vezi cum îi poți obțineMinisterul Mediului a lansat în dezbatere programele Casa Verde şi Casa Verde Plus
Ministerul Mediului a lansat, ieri, în consultare publică, programele „Casa Verde“ şi „Casa Verde Plus“ dedicate celor care doresc finanţare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante şi izolarea lor cu materiale ecologice. Programele se vor afla în dezbatere publică timp de zece zile, urmînd să fie lansate oficial în luna august.
În data de 7 aprilie, ministrul Mediului anunţa că Programul „Casa Verde“ va fi revigorat în 2016, prin lansarea unei linii de finanţare de 150 de milioane de lei, dedicată conceptului „Casa Verde Plus“. „După cinci ani, reluăm «Casa Verde» în 2016 şi, pe lîngă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanţa şi investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie, cum ar fi cînepa, lîna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperişuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice.

Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociaţiile de locatari, instituţiile publice, şcoli, spitale, universităţi. Acest program integrat, căruia eu îi spun «Casa Verde Plus», va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru sistemele cu înlocuirea sistemelor de încălzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperişuri, izolaţie, în jur de 45 de milioane“, a afirmat Paşca Palmer, într-o conferinţă de specialitate. În plus, vor fi alocate în jur de 44 de milioane de lei pentru finanţarea şi finalizarea contractelor semnate în baza vechiului program „Casa Verde“, a mai spus la acea dată ministrul. Cristiana Paşca Palmer a subliniat că relansarea programului „Casa Verde“ va stimula şi creşterea afacerilor în sectorul materialelor de construcţii ecologice.
Executivul a alocat în aprilie pentru Programul „Casa Verde“ 44,5 milioane lei pentru finanţarea contractelor în vigoare şi 94,7 milioane lei pentru contracte noi şi se estimează că în jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finanţare. „Programul «Casa Verde» este completat de «Casa Verde Plus», pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, din care vor fi finanţate materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi altele“, preciza Executivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *