Sport Info

Sport InfoNiculescu merge mai departe
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari, după ce a dispus de letona Jelena Ostapenko în trei seturi, cu 3-6, 7-5, 6-1. Niculescu (28 ani, 61 WTA) s-a impus după două ore şi 15 minute de joc, reuşind să revină de la 0-3 în setul al doilea. Ostapenko (19 ani, 40 WTA) a comis 13 duble greşeli în acest meci, faţă de 5 ale Monicăi. Niculescu şi-a asigurat un cec de 14.240 dolari şi 60 de puncte WTA, urmînd ca în turul secund să o înfrunte pe poloneza Agnieszka Radwanska, numărul patru mondial.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv, mutat la Rio

Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care are sediul la Lausanne, a fost mutat la Rio de Janeiro pe perioada Jocurilor Olimpice (5-21 august) unde va judeca în primă instanţă cazurile de dopaj, a anunţat TAS, citat de AFP. Începînd de marţi, TAS a deschis la Rio două birouri provizorii care vor fi operaţionale pînă la încheierea Jocurilor pe 21 august. Tribunalul suprem în materie sportivă ar putea fii destul de ocupat pe durata acestor Jocuri pentru că în afara cazurilor de dopaj, el va trebui să trateze apelurile sportivilor ruşi excluşi de la aceste Jocuri prin diverse federaţii. Un exemplu în acest sens este cel al înotătoarei ruse Iulia Efimova, exclusă de Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA), care şi-a anunţat intenţia de a sesiza TAS. Pentru prima oară în istoria olimpică, TAS va dispune la Rio de o cameră “responsabilă cu afacerile de dopaj survenite cu ocazia Jocurilor, în calitate de autoritate de primă instanţă”, a indicat TAS într-un comunicat.
Federer ratează Olimpiada

Tenismenul elveţian Roger Federer (locul 3 în clasamentul ATP) a anunţat prin intermediul unei reţele de socializare, că nu va mai juca niciun meci în acest an, întrucît vrea să se recupereze complet după operaţia la genunchi suferită la începutul anului. Prin urmare, Federer (34 de ani) nu va reprezenta Elveţia la Jocurile Olimpice de la Rio din august şi va rata ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open. “Sînt extrem de dezamăgit să anunţ că nu voi putea să mai evoluez în acest sezon. Am analizat toate opţiunile, m-am consultat cu doctorii şi cu echipa şi am luat decizia dificilă de a încheia sezonul 2016. Am nevoie de mai mult timp de recuperare după operaţia la genunchi suferită la începutul anului. Doctorii m-au sfătuit că, dacă vreau să mai joc în circuitul ATP în următorii ani, aşa cum intenţionez, trebuie să acord timpul potrivit de recuperare completă pentru genunchi şi corpul meu în ansamblu(…)”, a precizat Federer pe contul personal de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *