Adaugă zahăr în şampon de fiecare dată când te speli pe cap

Adaugă zahăr în şampon de fiecare dată când te speli pe cap
Adaugă zahăr în şampon de fiecare dată când te speli pe cap

Zahărul nu mai este folosit demult doar în bucătărie, avînd proprietăţi nebănuite asupra podoabei tale capilare. Iată cîteva motive pentru care ar trebui să adaugi zahăr în şampon de fiecare dată cînd te speli pe cap:

Exfoliază scalpul

De cînd majoritatea femeilor au devenit dependende de folosirea şamponului uscat, specialiştii ne avertizează că scalpul nostru are nevoie de o îngrijire specială. Medicul dermatolog Francesca Fusco susţine că scalpul are nevoie de aproape la fel de multă curăţare, hidratare şi exfoliere precum tenul nostru. Iar zahărul este ingredientul ideal pentru îngrijirea pielii capului. Modalitatea de aplicare nici nu ar putea fi mai simplă: „Adăugarea unei linguri de zahăr în şampon va curăţa scalpul în profunzime. Chiar dacă zahărul se dizolvă, amestecul nu îşi va pierde efectul detoxifiant asupra podoabei capilare, curăţînd scalpul de celule moarte, sebum şi praf, fără să îi afecteze nivelul de hidratare”, explică dermatologul Fusco.

Elimină excesul de sebum de la nivelul scalpului

Dacă părul tău se îngraşă mult prea repede, încearcă următorul truc: adaugă o lingură de zahăr în şampon. Apoi spală-ţi părul aşa cum o faci în mod obişnuit şi vei observa diferenţa.

Stimulează creşterea părului

Zahărul are proprietăţi regenerative şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul scalpului. Tot ce trebuie să faci este să îţi speli părul normal însă, în loc să îl usuci cu foehnul, şterge-l cu un prosop. Masează-şi pielea capului cu zahăr timp de 15 minute, apoi spală-şi din nou părul. Repetă acest tratament de două ori pe săptămînă şi vei observa rezultatele după opt săptămîni de tratament.

Conferă volum podoabei capilare

Poţi încerca, de asemenea, un tratament pentru volum cu ajutorul zahărului. De data aceasta, trebuie să amesteci puţin zahăr cu balsamul de păr. Încălzeşte compoziţia timp de 2 -3 minute, pînă cînd devine omogenă, apoi aplică amestecul pe toată lungimea firului de păr. Lasă compoziţia să acţioneze timp de zece minute, apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *