Astăzi se sărbătoreşte Sfîntul Alexandru, ”protectorul omenirii”

Astăzi se sărbătoreşte Sfîntul Alexandru, ”protectorul omenirii”

În fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfîntul Alexandru, cel supranumit ”protectorul omenirii”, unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

Sfîntul Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfîntului Împărat Constantin cel Mare și a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților însă, datorită virtuților sale a fost considerat îndeajuns de demn încît să îl slujească pe Sfîntul Mitrofan, iar apoi să ajungă el însuși Patriarh.

Sfîntul Alexandru este unul dintre marii cuvioşi, cinstiţi pentru viaţa şi minunile pe care le-a săvîrşit. Din pricina vîrstei înaintat,e Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfîntul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru să partipe în locul său la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf. Alexandru a apărat religia şi credinţa împotriva ereziei lui Arie, care susţinea că Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Tatăl.

După ce s-a încheiat Sinodul, un înger i-a apărut Patriarhului spunîndu-i că cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul său. Ajungînd Patriarh al Constantinopolului, Sfîntul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxă în faţa intrigilor lui Arie şi a acoliţilor săi.

Sfîntul Alexandru a trecut la cele veşnice în anul 337, la vîrsta de 98 de ani.

Persoanele cu numele Alexandru sau Alexandra sînt sociabile, independente, optimiste, joviale. Despre cei cu numele Alexandru se spune ca sînt îndrăgostiți de libertate. Sînt firi energice, distinse, seducătoare, înzestrate chiar cu o anumită carismă. Mereu cu zîmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat şi îndrăgit. Îi place să comunice şi apreciază în mod deosebit activităţile în echipă. Tandru, sensibil şi generos, Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

Despre Alexandra se crede că este puternică, ambiţioasă şi curajoasă. Partenerul ei de viaţă trebuie să fie la înălţime! Ştie să fructifice şansele care i se oferă şi poate face carieră în domenii precum finanţe, justiţie, audiovizual, jurnalism sau sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *