Doctorul Brădişteanu şi trei poliţişti, urmăriţi penal

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase, se precizează într-un comunicat al DNA.

 

 

Medicul Şerban Brădişteanu a făcut parte din echipa care l-a operat pe Adrian Năstase după presupusa tentativă de sinucidere a fostului premier, care a avut loc săptămâna trecută. Brădişteanu a fost şi în comisia care a evaluat, luni, starea de sănătate a lui Năstase.

 
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, după şedinţa CSM, că ancheta DNA în cazul Năstase vizează modul în care poliţiştii au pus în aplicare decizia de condamnare a fostului premier, dar şi documentele medicale emise în acest caz, existând o suspiciune legată de diagnosticul pus de medici lui Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *