De azi se schimbă legea pensiilor. Unele pensiile cresc

De azi se schimbă legea pensiilor. Unele pensiile crescÎncepînd cu 17 iulie, se schimbă legea pensiilor. Principala modificare vizează modul de la calcul al pensiei celor care aleg pensionarea anticipată parţială.

 
Pensia anticipată parţială va fi mai mare decît în prezent, potrivit prevederilor Legii 142/2016, care modifică legea privind sistemul unitar de pensii publice, nr. 263/2010, lege care a apărut în Monitorul Oficial joi, şi care va intra în vigoare duminică, 17 iulie. Practic legea schimbă modul de calcul al pensiei anticipate parţiale, şi din această modificare rezultă o creştere a sumei cuvenite drept pensie anticipată.
În legea nouă scrie: Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.
Astfel, persoanele care, de duminică încolo, au drept de pensionare anticipată parţială şi recurg la el, vor avea o pensie mai mare decît cea la care ar fi avut dreptul acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *