Autorităţile americane au oferit 400.000 dolari confiscaţi de la mafioţi,Poliţiei Române şi Ministerului Justiţiei

Agenţia Antidrog Americană (DEA) a acordat Poliţiei Române 300.000 de dolari, iar Ministerului Justiţiei (MJ) – 100.000 de dolari, banii fiind confiscaţi de la gruparea mafiotă “Fanchini”, care acţiona la nivel mondial şi care a fost destructurată cu ajutorul poliţiştilor şi procurorilor români.

 
Gruparea, cunoscută sub numele Fanchini, era specializată în trafic de droguri şi ţigări de contrabandă şi a fost anihilată cu ajutorul ofiţerilor români din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizată şi al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 
Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre o anchetă care s-a derulat în perioada 2007-2008 şi care a pornit de la identificarea unui cetăţean român din gruparea Fanchini – care acţiona la nivel mondial şi care se ocupa de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. După implicarea anchetatorilor de la Bucureşti, au fost arestaţi, în ţara nostră, 15 români implicaţi în trafic cu ţigări contrafăcute, în timp ce în SUA a fost anihilat restul grupului.
“Vom folosi cei 300.000 de euro care au revenit Inspectoratului General al Poliţiei pentru a achiziţiona autoturisme pentru structurile de combatere a criminalităţii organizate”, a precizat Tobă.

 
După intervenţia DEA pe teritoriul SUA, din conturile mafioţilor au fost confiscaţi aproximativ două milioane de euro.
Ambasadorul SUA a apreciat curajul şi profesionalismul ofiţerilor români implicaţi într-un caz atât de complex şi a asigurat de întreaga disponibilitate a partenerilor americani în combaterea grupurilor infracţionale ce acţionează la nivel mondial.

 
“Dorim să recunoaştem sprijinul vital acordat de autorităţile române pe tot parcursul acestei complexe anchete care a dus la destructurarea unei vaste operaţiuni de trafic de droguri şi spălare de bani. Dorim de asemenea să recunoaştem paşii considerabili făcuţi recent de România în domeniul confiscării bunurilor provenite din infracţiuni, sub conducerea plină de dedicare a Ministerului Justiţiei”, a spus Gitestein.

 

Marius NICOLAE

marius.nicolae [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *