Biroul online de obiecte pierdute a fost lansat şi în România

Românii vor putea să îşi recupereze obiectele pierdute printr-un birou on-line specializat, cu condiţia ca acestea să fie etichetate cu un marker, iar codul să fie înregistrat într-o bază de date internaţională.
Biroul online de obiecte pierdute-obiecte găsite este un serviciu virtual care s-a lansat marţi în România, el permiţând recuperarea şi returnarea obiectelor pierdute de oameni.

 
Serviciul funcţionează deja în patru state europene şi înregistrează rate de recuperare de peste 90 la sută din bunurile pierdute.
Sistemul se bazează pe marcarea de către proprietari a obiectelor personale cu coduri individuale şi înregistrarea acestora în baza de date unică on-line. În cazul pierderii unui obiect, cel care îl găseşte introduce codul de pe obiect pe site-ul www.birouldeobiectepierdute.ro şi îl poate returna, primind şi o recompensă în cuantumul stabilit de către proprietar.
Markerul poate fi aplicat de către proprietar pe un obiect se poate achiziţiona de pe site la preţul de cinci lei.

 
Markerele cu codurile unice se pot aplica pe orice tip de obiecte: gadget-uri electronice, chei, valize de voiaj, genţi, portofele, acte de identitate, ceasuri, bijuterii, inclusiv animale de companie. Populaţia îşi poate marca obiectele cu markere în diferite moduri, respectiv folie autocolantă, etichete sau brelocuri.
Pe fiecare marker este inscripţionat “bring me back” şi conţine un scurt mesaj în limba engleză prin care sunt oferite detalii găsitorului despre cum poate returna obiectul respectiv, respectiv că trebuie să intre pe site-ul de obiecte pierdute şi să introducă acolo codul obiectului găsit.
Atât cel care găseşte obiectul, cât şi proprietarul pot rămâne anonimi, aceştia dezvăluindu-şi identitatea doar dacă doresc.

 
Datele europene arată că la fiecare 35 de secunde cineva îşi pierde cheia de la locuinţă sau de la autoturismul personal, la fiecare 34 de minute cineva îşi pierde notebook-ul, în timp ce la fiecare 15 secunde cineva îşi pierde un bagaj.
Fiecare marker achiziţionat va trebui reactivat în fiecare an, iar acest lucru nu presupune niciun cost suplimentar.

 

Simona TOMIŢĂ

simona.tomita [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *