Programul Rabla: 45 de zile pentru contractarea unui automobil nou

Persoanele care şi-au casat autovehiculul, prin Programul Rabla vor avea un termen de 45 de zile de la eliberarea tichetului, pentru a-l depune la dealer auto de la care doresc să-şi cumpere maşina nouă, potrivit proiectului lansat luni în dezbatere.

 
Proiectul include o serie de noi termene. Va exista un termen de 10 zile în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul valoric pe baza căruia să-şi achiziţioneze cu reducere un autovehicul nou.
La rândul său, REMAT-ul are la dispoziţie 30 de zile, din momentul în care primeşte tichetele de la AFM, să le distribuie. După primirea tichetului, beneficiarul Programului Rabla trebuie să respecte un termen de 45 de zile în care să depună tichetul primit la dealear-ul auto la care doreşte să-şi cumpere autovehiculul nou.
La rândul său, dealear-ul auto trebuie să furnizeze maşina nouă în termen de 90 de zile şi fără a depăşi data de 20 noiembrie, când se încheie Programul Rabla anul acesta.
Până în 22 aprilie, sunt aşteptate sugestii şi propuneri privind derularea programului, pentru ca, după această dată, să poată fi validaţi colectorii şi dealear-ii auto care vor participa la program în acest an. Aceştia îşi vor putea depune dosarele din 22 aprilie timp de 14 zile lucrătoare, iar tichetele valorice vor putea fi distribuite din 15 mai.
Repartizarea tichetelor de către AFM REMAT-urilor se va face pe fiecare judeţ, ţinând cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcul auto judeţean.
REMAT-urile din acelaşi judeţ vor primi fiecare acelaşi număr de tichete. Iniţial, fiecare Remat va primi jumătate din tichetele care îi sunt rezervate şi va trebui să le consume în 30 de zile, perioadă la finalul căreia le va returna pe cele nedistribuite, iar ulterior colectorul respectiv va primi şi restul tichetelor care îi erau rezervate.

 
În Programul Rabla se pot înscrie persoanele fizice şi juridice care deţin autoturisme şi autoutilitare mai vechi de 10 ani şi instituţiile publice care au aceleaşi categorii de vehicule mai vechi de cinci ani.
Tichetele valorice obţinute la casarea unei maşini vechi, pentru achiziţionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul “Rabla”, vor fi distribuite de pe 15 mai şi vor putea fi decontate până la 20 noiembrie, repartiţia voucherelor făcându-se după numărul de autovehicule vechi din fiecare judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *