Fotbal / Liga 2 / Dunărea Călărași – Luceafărul Oradea 1 – 0

Dunărea Călărași

Dunărea a ajuns la a zecea victorie consecutivă în campionat!

Bodo Kanda a fost jucătorul meciului în partida dificilă de sâmbătă pe care Dunărea Călăraşi a avut-o în etapa a 13-a, cu Luceafărul Oradea, pe teren propriu. Mijlocaşul echipei lui Dan Alexa a marcat în minutul 90 şi a adus cele trei puncte Dunării, dar şi cea de-a 10-a victorie consecutivă în campionat.

 

Dunărea a jucat, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea, ultima clasată a Ligii a 2-a. Elevii lui Dan Alexa au întâlnit un adversar dificil, chiar dacă bihorenii veneau din postura de ”lanternă roşie”. Jocul ambelor formaţii nu a fost unul plăcut ochiului. Fără prea multe faze de poartă, mai ales în prima parte a jocului. Dunărea a încercat de mai multe ori să ajungă la poarta lui Georgiaos Gakos, însă fără să modifice tabela de marcaj. Călărăşenii s-au dăruit total şi nu au renunţat la luptă. Invincibili de nouă etape, jucătorii lui Alexa nu au renunţat niciun minut la luptă şi sportul rege i-a răsplătit pe final. Bodo Kanda (90) a reuşit să introducă balonul în plasă în ultimul minut de joc, demonstrând faptul că Dunărea se poate descurca chiar şi în faţa unui adversar care a venit la Călăraşi să se apere pe două linii şi să ”fure” măcar un punct.

 

Meciul s-a terminat cu victoria echipei de pe malul Borcei, iar Dunărea a trecut pentru o zi pe locul 1 în Liga a 2-a şi asta pentru că AFC Hermannstadt a jucat astăzi cu Dacia Unirea Brăila şi şi-a reluat prima poziţie în clasament.

 

Kanda: ”Noi avem nevoie de sprijinul vostru până în ultima secundă!”

 

La finalul partidei cu Luceafărul, jucătorul meciului, Bodo Kanda, a avut o reacţie pe pagina sa de socializare, acuzând câţiva fani că l-ar fi înjurat în timpul jocului. „Aş vrea să-i transmit un mesaj domnului “suporter” care a început să ne înjure când echipa mergea prost astăzi (n.r. – sâmbătă, 21 octombrie) la meci. Deşi încă era 0-0, prin minutul 60, acest individ a început să ne înjure şi să ne adreseze nişte cuvinte total nepotrivite pentru un aşa-zis “suporter”. Sunt de cinci ani la echipa asta şi niciodată n-am trăit ce trăiesc la ora actuală aici! 10 VICTORII CONSECUTIVE!!! Consider că un meci se poate câştiga şi în minutul 90, mai ales când dai de o echipă bună precum Luceafărul Oradea… probabil te-ai lăsat păcălit când te-ai uitat în clasament şi te aşteptai la un 5-0, 6-0 cum te-ai obişnuit în ultimele două meciuri jucate acasă. Noi avem nevoie de sprijinul vostru până în ultima secundă! Respectul trebuie să fie reciproc ca să meargă bine echipa! Mulţumim celor care au avut încredere în noi până la ultimul fluier. Împreună suntem mai puternici!”, a scris Bodo Kanda pe pagina sa de facebook.

 

După 13 etape desfăşurate în campionat, Dunărea are 31 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul AFC Hermannstadt, aflându-se pe locul 2, promovabil direct. Etapa următoare, a 14-a, Dunărea întâlneşte în deplasare Ripensia Timişoara, sâmbătă, de la ora 12:00. Luceafărul a rămas pe ultimul loc, cu doar 7 puncte strânse până acum, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are meci pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

 

Au evoluat echipele:

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bg. Manole, Bg. Şandru, Mardare (Bg. Vasile 17′) – Missi Mezu, Preoteasa (Drăghiceanu 62′) – Sil. Pană, Val. Munteanu (Cr. Puşcaş 35′), Kanda – Val. Alexandru

Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Danciu, C. Cristea, Gassama

Antrenor: Dan Alexa

 

Oradea: G. Gakos – Trif, D. Ciobanu, Mutu, Ban – Feher, Ţegle – Antohi, Codoban (cpt.)(Al. Dulca 88), Ad. Bedea – Vl. Rusu

Rezerve neutilizate: Goia – Chiş-Toie, Cuc, Andr. Dragu

Antrenor: Cristian Dulca

 

Stadion: Central ”Ion Comşa” (Călăraşi); Spectatori: 1.500; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenţi: Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

 

Rezultate / etapa a 13-a:

Metaloglobus Bucureşti – Sportul Snagov 2-1

Academica Clinceni – Chindia Târgovişte 0-2

CS Baloteşti – ASA Târgu Mureş    2-6

CS Afumaţi – Ripensia Timişoara    2-0

Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea      1-0

Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava       2-0

UTA Arad – Ştiinţa Miroslava         3-0

Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timişoara         1-1

CS Mioveni – FC Argeş 0-0

AFC Hermannstadt – Dacia Unirea Brăila 3-2

 

Clasament / Liga 2:

 

  1. AFC Hermannstadt         32
  2. Dunărea Călăraşi 31
  3. Chindia Târgovişte         27
  4. ASA Târgu Mureş         22
  5. CS Mioveni         22
  6. FC Academica Clinceni 22
  7. ASU Politehnica Timişoara         20
  8. CS Afumaţi         19
  9. FC Argeş         18
  10. Ripensia Timişoara         17
  11. Sportul Snagov         16
  12. Olimpia Satu Mare         16
  13. Dacia Unirea Brăila         15
  14. Pandurii Târgu Jiu         15
  15. Metaloglobus Bucureşti         15
  16. UTA Arad         14
  17. Ştiinţa Miroslava 11
  18. CS Baloteşti         10
  19. Foresta Suceava         8
  20. Luceafărul Oradea         7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *