Şi la Călăraşi se dă startul crosului “Ziua Olimpică” – editia 2012.Vezi programul

Sâmbătă,26 mai în Parcul Dumbrava din Călăraşi va avea loc crosul “Ziua Olimpică”. Organizator este Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin intermediul Academiei Olimpice Romane – Filiala Călăraşi.Prefectul de Călăraşi, George Iacob va participa la acest eveniment, posibil chiar in calitate de concurent. Vor mai fi prezenti la eveniment un reprezentant al COSR si sponsorul oficial al COSR – Piraeus Bank.

Sunt aşteptaţi toţi iubitorii sportului.

PARTICIPANŢI, PROBE ŞI DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Categorii de varsta si distante:

  • 12-13 ani (clasele V-VI)  – 600m F / 800m B
  • 14-15 ani (clasele VI-VIII) – 800m F / 1000m B
  • 16-17 ani (clasele IX-X) – 1000m F / 1200m B
  • 18-19 ani (clasele XI-XII) – 1200m F / 1500m B
  • 20-35 ani – 1500m F / 2000m B
  • Peste 36 ani – 1000m F / 1200m B

 

CLASAMENTE SI PREMII

Se va alcatui un clasament individual, pe fiecare categorie de varsta. Participantii clasati pe locurile I-III, vor primi diplome si premii, din partea AOR Filiala Calarasi. Participantii vor primii tricouri si diplome din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Român.

 

Ca în fiecare an, între 23 mai şi 23 iunie, perioada cunoscută de iubitorii de sport sub numele de “Lună Olimpică”, în 52 de localităţi din România, cei care îndrăgesc mişcarea se vor putea întrece în cadrul crosurilor olimpice organizate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) prin intermediul Academiei Olimpice Române (AOR) şi filialele sale.

Manifestări devenite deja tradiţionale, crosurile olimpice aduna la start tineri şi vârstnici, femei şi copii, persoane cu dizabilităţi, profesionişti şi amatori, cu alte cuvinte, participanţi de toate vârstele şi categoriile, indiferent de capacitatea şi de nivelul de performanţă atletică. Mesajul este simplu: mişcarea fizică în aer liber, spiritul de fair-play, respectul faţă de adversari şi regulile de concurs, ocrotirea mediului înconjurător sunt la îndemâna oricui şi pot fi exersate cel mai bine în cadrul unor competiţii sportive.

Toate crosurile poartă numele generic “Ziua Olimpică” în semn de omagiu pentru dată de 23 iunie, care marchează atât crearea Comitetului Internaţional Olimpic(CIO) – la Paris, în 1894, cât şi hotărârea acestuia de a relua, în varianta modernă, Jocurile Olimpice. “Ziua Olimpică” se sărbătoreşte, în fiecare an, din 1987 când, la iniţiativa CIO, toate Comitetele Naţionale Olimpice au fost încurajate să organizeze competiţii la care participă mii de oameni. În acest cadru, crosurile “Ziua Olimpică” reprezintă pilonul principal al unei perioade specifice de efervescenta cultural-sportiva, plasată sub semnul valorilor olimpice.

În anul 2012, crosurile “Ziua Olimpică” sunt programate astfel:

19 mai – Arad;
24 mai – Râmnicu Vâlcea;
25 mai – Bucureşti, Alba Iulia, Cluj, Turda, Dej, Vaslui;
26 mai – Călăraşi; Olteniţa
27 mai – Timişoara, Slobozia;
29 mai – Simleul Silvaniei;
31 mai – Sfântu Gheorghe;

01 iunie – Beclean, Hunedoara, Baia Mare, Sibiu;
02 iunie – Botoşani, Craiova, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Tulcea;
03 iunie – Bacău, Brăila;
07 iunie – Roşiorii de Vede, Slatina;
08 iunie – Oradea, Urlaţi;
09 iunie – Târgovişte, Giurgiu, Suceava, Focşani;
14 iunie – Satu Mare, Drobeta Turnu Severin;
15 iunie – Oraviţa;
16 iunie – Galaţi, Miercurea Ciuc, Piteşti;
17 iunie – Constantă, Paşcani;
23 iunie – Sirnea, Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *