Flash sportiv

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost suspendat patru luni şi amendat cu 65.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF după declaraţii discriminatorii.

Totodată, clubul FCSB a fost sancţionat cu 10.000 de lei. „Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, informează FRF. La 22 ianuarie, Becali a declarat că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta obligaţia impusă de FRF ca toate grupările din Liga I să înfiinţeze formaţii de fete. „Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau zece mii sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare.Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia… Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament… Chiar ne-a rugat o echipă, le dau zece mii sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!”, a declarat Becali, la ProX. Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF sancţionează rasismul, xenofobia, discriminarea, denigrarea.

 

Răchită s-a întors la Ploieşti
Valeriu Răchită şi-a încheiat colaborarea cu Astra Giurgiu, unde a condus departamentul de scouting, iar acum a bătut palma cu oficialii de la CSM Ploieşti. „Valeriu Răchită este consilierul pe probleme de sport al directorului Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Ştefan Grozea.Experimentatul om de sport se va ocupa de tot ce ţine de activitatea sportivă a clubului, precum şi de menţinerea stadionului „Ilie Oană” la standardele UEFA 4. În vârstă de 50 de ani, Vivi Răchită este posesor al licenţei PRO şi are un bogat palmares atât ca fotbalist (de 3 ori campion al României, de două ori câştigător al Cupei României şi câştigător al Cupei Bulgariei), cât şi ca antrenor” , se arată pe site-ul de la CSM Ploieşti.

Încă o plecare de la Viitorul!
Viitorul s-a mai despărţit de un fotbalist. Echipa lui Gică Hagi a anunţat, joi, pe site-ul oficial, plecarea lui Malcom Edjouma (23 de ani). „FC Viitorul Constanţa şi mijlocaşul francez Edjouma Malcom au ajuns astăzi la un acord pentru încheierea raporturilor contractuale pe cale amiabilă. În vârstă de 23 de ani, Malcom a evoluat pentru formaţia noastră în trei partide din acest sezon din play-out Ligii 1. Îţi urăm succes în continuare!”, se arată într-un comunicat emis de Viitorul. Bas Kuipers, Alexandru Buzbuchi, Jacques Zoua şi Cristi Ganea au plecat în acest sezon de la FC Viitorul.

Pică transferul lui Denis Man?
Transferul lui Dennis Man (21 de ani) în Premier League e în pericol să nu se mai facă, după ce englezii care au venit la palatul lui Gigi Becali (62 de ani) au refuzat să plătească 15 milioane de euro, atât cât a cerut patronul FCSB în schimbul „perlei” sale, iar Man poate rata un salariul uluitor faţă de cât câştigă în acest moment în Liga 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *