Flash sportiv

Flacăra olimpică va fi aprinsă fără spectatori
Flacăra pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi aprinsă la Olympia într-o ceremonie care va avea loc, joi, fără spectatori. Ştafeta flăcării olimpice se va desfăşura în Grecia până la 19 martie, când va fi înmânată organizatorilor japonezi. La Olympia, pe vechiul stadion, circa 150 de persoane strâns legate de eveniment vor fi autorizate să ia parte la aprinderea flăcării. Prefectura Ilia, în care se află Olympia, este una dintre zonele din Grecia cel mai afectate de coronavirus.

Dusan Uhrin s-a despărţit de Dinamo
Dusan Uhrin nu mai este antrenorul lui Dinamo, după ce cele două părţi s-au despărţit în condiţii amiabile. Posibilul înlocuitor este Adrian Mihalcea, un fotbalist care a evoluat şase se-zoane pentru “câini” şi care a colaborat cu Cosmin Contra, la naţionala de seniori a României. „Mihalcea este un antrenor pe care eu îl cunosc, mai ales în ultimul timp a căpătat o anumită experienţă lângă «Guriţă», lângă Contra. Poate să fie, de ce nu, o variantă pentru Dinamo. Dar nu numai Adi Mihalcea. Vom vedea“, a spus preşedintele lui Dinamo, Florin Prunea. Dusan Uhrin, 52 de ani, a preluat conducerea tehnică a FC Dinamo la 13 august 2019. El l-a înlocuit atunci pe Eugen Neagoe, nevoit să plece de la Dinamo din cauza unor probleme de sănătate.

Meciul PSG – Borussia Dortmund, fără spectatori
Prefectura pariziană a anunţat, ieri, că meciul PSG – Borussia Dortmund, programat miercuri, de la ora 22.00, în manşa a doua a Ligii Campionilor, se va disputa fără spectatori, din cauza epidemiei de coronavirus. Clubul PSG a sperat până în ultima clipă că meciul se va juca cu fani în tribune, dezinfectându-şi Stadionului Parc des Princes.În acest sens, administratorii arenei au pulverizat produse de dezinfectare în toată arena, pe scaune, balustrade, scări de acces etc. În tur, la 18 februarie, Borussia Dortmund a învins, pe teren propriu, pe Paris Saint-Germain, cu scorul de 2-1.

Simona Halep a câştigat ancheta WTA pentru desemnarea jucătoarei lunii februarie

Simona Halep, locul 2 WTA, a câştigat ancheta WTA pentru desemnarea jucătoarei lunii februarie. La 22 februarie, Simona Halep, favorita numărul 1, a câştigat turneul de la Dubai pentru a doua oară în carieră, reuşind să obţină al 20-lea titlu în circuitul WTA. Ea s-a impus, în finală, în faţa sportivei Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5). Alături de Halep au mai fost nominalizate olandeza Kiki Bertens, care şi-a apărat trofeul câştigat anul trecut la Sankt Petresburg, şi Arina Sabalenka din Belarus, care a cucerit trofeul de la Doha. În preferinţele fanilor, Sabalenka a fost pe locul 2, iar Bertens, pe 3.

În Top 100 WTA mai sunt patru românce, Sorana Cîrstea, în coborâre o po-ziţie, până pe locul 75, cu 820 de puncte, Irina Begu, în urcare 23 de locuri, până pe 81, cu 777 de puncte, după ce a câştigat turneul “mic” de la Indian Wells, Patricia Maria Ţig, pe locul 85 (-5 poziţii), cu 759 de puncte, şi Ana Bogdan, pe locul 92 (-2), cu 710 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *