De ce „Liga Tractoriștilor„?

Trebuie să recunoaștem că la ora actuală fotbalul județean e aproape de faliment. Cert este că fotbalul mic nu va muri. Spiritul fotbalului județean trăieşte aici, izolat de lume. În orice fundătură sau pe orice păşune cu vaci, în orice hrubă, se găsesc câţiva amatori gata să se bată între ei pe drumul dintre biserică şi bodega satului.

 

Miza e stabilită de AJF, un stat în stat condus după legea junglei şi unde regulamentul fotbalistic e aplicat la mica înţelegere. Acolo se poate negocia orice. Eşti în Liga a 4-a şi vrei un loc la barajul de promovare? Primeşti goluri turceşti şi vrei să scapi de blestemul arbitrilor? Eşti plictisit şi vrei să te muţi în plin campionat într-o serie la alegere (vezi Buciumeni)? Ai retrogradat matematic, dar vrei să promovezi direct de pe locul 15 sau vrei să nu retrogradezi deloc? Eşti un semianafabet cu fluier şi visezi să conduci finale de Champions League? În Liga Tractoriștilor toate astea sunt posibile.

 

Ești huligan sau „purtător ilegal de ghete„? Nu-i nimic. Statutul AJF Călărași (copiat din alte statute) te iartă și te reintegrează în circuitul fotbal. Te duci în pelerinaj la Mecca fotbalului judeţean, la AJF și te rogi, pupi poala popei, te aghesmuiești, arunci câteva hârtii în buzunarul milei şi ai scăpat de păcate după primul Sinod de Disciplină. Într-un asemenea mediu bântuit doar de spiritul lui Bachus, nu mai miră pe nimeni că o secretară de AJF are mai multe meciuri la observare decât președintele Comisiei de Observatori. Să nu mai vorbim de „fluierași„. Primul criteriu pentru a devein arbitru județean este acela de a alerga cât mai repede și mai bine, dar nu oricum, ci pe terenuri înfundate, pline de gropi dar mai ales să faci mia de metri prin lanul de porumb.

 

Aflat la cel de-al 2-lea mandat în funcția de președinte în cadrul AJF Călărași, Bratu Cațaros a reușit să creeze cel mai slab campionat județean din țară. AJF Călărași trebuie prezidată „ad litteram„ cu o mâna de fier, astfel încât în şandramaua plină de câini a lui Cațaros, trebuie să dispară în primul rând „licoarea lui Bahus„. Între două recolte de struguri, capul AJF-ului face și desface campionate. Din păcate alege de fiecare dată alternativa cea mai proastă. Atunci când vine vremea să pozeze în președinte de „cooperativă„, Cațaros se îmbracă la patru ace, își scoate mașina primită cadou de la Sandu și poposește pe maidanele județene la partidele în care se decid finalistele. În rest, boss-ul AJF Călărași n-are curaj să iasă din „hruba sa„. Probabil, e mulțumit așa… în mizerie.

 

Cătălin NIȚU

catalin.nitu@informatiadecalarasi.ro

 

 

One thought on “De ce „Liga Tractoriștilor„?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *