Aur şi argint pentru România la scrimă

Simona Gherman şi Anca Măroiu au obţinut  medaliile de aur şi de argint în proba individuală de spadă  la Campionatul  European de scrimă de la Legnano, Italia.

 

În finala 100% românească, Simona Gherman s-a impus cu scorul de 15-6 în faţa Ancăi Măroiu.

Ana Maria Brânză s-a oprit în turul al doilea, fiind învinsă de Loredana Dinu (13-14), după ce o învinsese cu 15-9 pe franţuzoaica Natalie Alibert.
Dinu, care a fost calificată direct în turul doi, nu a reuşit să treacă de optimile de finală, unde a pierdut disputa cu Monika Sozanska (Germania), scor 7-15.
Noua campioană europeană, Simona Gherman, şi-a început drumul spre medalia de aur cu un succes în faţa sârboaicei Danijela Ilic (15-9), apoi le-a învins pe suedeza Sanne Gars (15-14), elveţianca Tiffany Geroudet (15-10), rusoaica Violetta Kolobova (15-14), pentru ca în semifinale să treacă de o altă sportivă din Rusia, Liubov Şutova (15-13).
Sâmbătă sunt programate competiţiile de sabie individual feminin şi floretă individual masculin, acolo unde România este reprezentată de Bianca Pascu şi Mihaela Bulică, respectiv Virgil Sălişcan şi Radu Dărăban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *