Studiu: 10% dintre copiii din România nu au ce mânca și dorm flămânzi

Studiu: 10% dintre copiii din România nu au ce mânca și dorm flămânzi
Studiu: 10% dintre copiii din România nu au ce mânca și dorm flămânzi

Un studiu realizat recent arată că sărăcia la sate, în România anului 2016, este la cote alarmante. În mediul rural, în 2016, peste 70 la sută dintre familii nu le-au putut oferi copiilor o alimentaţie de calitate, iar unul din 10 copii a mers la culcare flămând, arată un raport.
74 la sută dintre familiile care locuiesc în mediul rural au avut, în 2016, probleme în a le asigura copiilor o dietă echilibrată şi o alimentaţie de calitate. De asemenea, unul din 10 copii a mers la culcare flămînd, cotă în scădere faţă de 2014, cînd unul din opt copii se afla în această situaţie, potrivit raportului World Vision România.
Ţara noastră rămîne în coada listei ţărilor UE şi în ceea ce priveşte dotarea cu utilităţi sanitare.
„Sănătatea şi nutriţia copilului din mediul rural continuă să ridice provocări, lipsa igienei este considerată încă de medicii de familie ca fiind una din principalele cauze de îmbonăviri ale copiilor în ultimele 12 luni. Jumătate din gospodăriile investigate nu deţin utilităţi sanitare, iar asta afectează mai ales gospodăriile cele mai sărace. Chiar dacă acestea există, ele sînt subutilizate, pentru a reduce costurile facturilor”, se mai arată în raportul „Bunăstarea copilului din mediul rural – 2016”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *