Statele UE oferă lucrătorilor români 1063 locuri de muncă vacante

În această perioadă, 10 state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 1063 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru Spania – 800 locuri de muncă pentru muncitorii necalificați în agricultură (culegători căpșuni). Pentru ocuparea acestora, se va organiza o selecție în luna ianuarie 2015.

Specialiștii IT pot ocupa în Belgia posturi de inginer testare și dezvoltare software, senior web developer, senior analist programator, analist de sistem sau inginer de întreținere.

O ofertă consistentă de locuri de muncă o are la dispoziție personalul calificat în sistemul medical. Astfel, 53 de posturi de asistent medical și îngrijitor bătrâni/asistent persoane în vârstă pot fi ocupate în Germania, 36 locuri de muncă pentru psihiatru pediatric, psihiatru, doctor oftalmolog și asistent medical sunt oferite de angajatorii din Irlanda, iar alte 41 locuri de muncă pentru asistent medical și asistent social pot fi ocupate în Marea Britanie.

Alte oferte ale angajatorilor din UE se adresează persoanelor calificate în următoarele meserii/ocupații: zugrav, mecanic camion, mecanic autobuz, tehnician mentenanță în industria alimentară și în industria textilă, programator CNC, șofer camion, producător de vin, electrician, mecanic instalații sanitare, măcelar, confecționer huse pentru mașini, bucătar preparate indiene, inginer electric, director tehnic și terapeut SPA. Condiția de bază pentru a aplica pe aceste locuri de muncă  este deținerea cerificatului de calificare în meseria care prezintă înteres și cunoașterea unei limbi de circulație europeană.

Pentru mai multe detalii, solicitanții se pot adresa consilierului EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *