Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie

Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie
Simularea evaluării naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul pentru simularea evaluării naţionale în perioada 22 – 24 februarie şi pentru simularea bacalaureatului în perioada 7 – 10 martie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2015 – 2016 are loc în perioada 22 – 24 februarie, testele constînd în două probe scrise, iar pentru şcolile cu predare în limba maternă – trei probe scrise. Astfel, în 22 februarie 2016 are loc proba de Limba şi literatura română, în 23 februarie – Matematică – şi 24 februarie – Limba şi literatura maternă. În 4 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016 are loc în perioada 7 – 10 martie. Elevii clasei a XI-a vor susţine două probe scrise, iar cei de clasa a XII-a – trei probe scrise, la care se adaugă cea de limba maternă pentru şcolile cu predare în limba maternă. Astfel, în 7 martie 2016 are loc proba de Limba şi literatura română, în 8 martie – Limba şi literatura maternă, în 9 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar în 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie). În 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sînt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Cea la BAC este programată în perioada 7-10 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *