Rata şomajului este în uşoară scădere la Călărași

La sfârşitul lunii februarie 2013, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi a fost de 7918 persoane. Dintre acestea, 2320 persoane beneficiau de indemnizaţie de şomaj, iar alte 5598 persoane erau înregistrate ca şomeri neindemnizaţi.
Astfel, rata şomajului corespunzătoare lunii februarie 2013 a fost de 7,48%, în scădere cu 0,23 puncte procentuale faţă de valoarea lunii ianuarie 2013.

 
Din punct de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale, datele statistice indică un număr de 6570 persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 1135 persoane cu liceu sau şcoală postleceală şi 213 persoane cu studii superioare.
Ocupaţiile din care provin cei mai mulţi şomeri înregistraţi sunt: muncitor necalificat în construcţia de clădiri, muncitor necalificat în industria prelucrătoare, muncitor necalificat în ferme, muncitor necalificat în lucrări publice, costructor şi montator structuri metalice, mecanic agricol, paznic și zidar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *