Protest de anvergură în Bulgaria.Manifestanţii au cerut demisia Guvernului

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Sofia, în cadrul celei mai mari manifestaţii din ultimii ani, şi au cerut demisia Executivului, nemulţumiţi de modul în care guvernul gestionează economia în criză.

 
Susţinătorii Partidului Socialist Bulgar (BSP), de opoziţie, au ocupat piaţa Alexander Nevsky în faţa Catedralei Ortodoxe şi au cerut partidului de guvernământ, GERB, să plece de la putere.
De când a preluat puterea, popularitatea guvernului de centru-dreapta a scăzut considerabil în urma măsurilor de austeritate care au lovit în cererea internă şi în creşterea economică, partidul de guvernământ eşuând în încercarea de a creşte nivelul de trai al populaţiei din cea mai săracă ţară a Uniunii Europene.

 
Sondajele arată că, pentru prima dată, în luna septembrie numărul celor care se împotriveau guvernului l-a depăşit pe cel al susţinătorilor acestuia. Următoarele alegeri legislative vor avea loc în luna iunie 2013.
Cu un venit mediu lunar de 460 de dolari şi cu o pensie medie de 176 de dolari, Bulgaria este una dintre ţările cele mai afectate de criza economică din Europa. Populaţia sa a scăzut de la 8,98 de milioane în anul 1988 la 7,32 de milioane în anul 2011.

 

Cristian TUDORCHE

cristian.tudorache [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *