Proiectul local de prevenire a consumului de droguri „VACANŢA ALĂTURI DE NOI” la a VI a ediţie

Vineri 31.08.2012 ora 12:00  la Baza de agrement a Fundatiei Judetene pentru Tineret se va desfasura  concursul sportiv-distractiv „Strong by sport” din cadrul proiectului „Vacanta alaturi de noi”.

Scopul proiectului „Vacanta alaturi de noi ” editia a VI a este prevenirea consumului de tutun, alcool si droguri, inclusiv substante psihoactive denumite generic „etnobotanice” in rândul tinerilor si adultilor prin oferirea de alternative de petrecere a timpului liber in perioada vacantei de vara, precum si informarea comunitatii cu privire la serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Calarasi si de ceilalti parteneri.

 

Proiectul este implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Calarasi in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Calarasi si Fundatia Judeteana pentru Tineret Calarasi. Perioada de implementare: 13 iulie- 31 august 2012.

         

In cadrul proiectului au fost organizate si sustinute saptamanal intalniri cu copiii si adultii care au frecventat baza de agrement a Fundatiei Judetene pentru Tineret Calarasi. Au fost distribuite materiale – pliante informativ/educative realizate de CPECA  Calarasi pentru informarea tinerilor cu privire la motivele consumului de droguri, simptomele si consecintele consumului de droguri, infractionalitatea asociata, legislatia in domeniu, a violentei, modalitati de petrecere a timpului liber, voluntariatul antidrog.

In luna iulie a fost organizat primul concursurs sportiv de inot si fotbal, toti participantii fiind premiati de catre organizatori .

Discutiile interactive dintre specialisti si cei prezenti la strand au vizat si identificarea alternativelor sanatoase la consumul de tutun, alcool si droguri prin sport si alte activitati de petrecere a timpului liber.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *