Programul “Şcoala altfel”: Pompierii militari gazde primitoare pentru copii care le-au trecut pragul

Programul "Şcoala altfel": Pompierii militari gazde primitoare pentru copii care le-au trecut pragulPeste 350 de elevi şi preşcolari din cadrul mai multor şcoli şi grădiniţe din municipiu au trecut pragul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, cu scopul declarat de a afla cât mai multe despre activitatea salvatorilor şi despre întreaga tehnică de intervenţie a acestora.
Copii s-au mulţumit să asculte explicaţiile pompierilor, în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi privind pregătirea pentru intervenţie, au vizualizat fotografii şi clipuri video cu intervenţiile pompierilor militari, mai apoi, au prins curaj şi au urcat în autospeciale. Ulterior aceştia au dorit să se îmbrace cu echipamentele de intervenţie ale salvatorilor, cu costumele de protecţie tip „Nomex” şi cu vestele de salvare, iar în cele din urmă au solicitat să folosească şi ei pistoalele de înaltă presiune ale celor mai noi autospeciale ale I.S.U. Călăraşi, iar ca amintire, desigur, au cerut să li se dea voie să facă şi fotografii alături de pompieri, de căţeluşa Maya, de autospecialele moderne de intervenţie şi de celelalte echipamente.
În fapt, în această săptămână de „şcoală altfel”, desfăşurată sub deviza „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, pompierii militari, s-au dovedit a fi, ca de fiecare dată, gazde primitoare şi călduroase pentru copii, le-au stat la dispoziţie cu tot ce au dorit aceştia, iar elevii şi preşcolarii la rândul lor, s-au arătat a fi mai mult decât încântaţi de tot ceea ce au avut ocazia să vadă şi să cunoască.
Cu greu s-au despărţit micii şcolari de pompieri şi de căţeluşa Maya, timpul frumos le-a fost favorabil, dorinţa lor de a şti şi a vedea câte puţin din fiecare a fost şi ea la fel mai mare, iar în ceea ce priveşte alegerea carierei lor încă de pe acum, ce-ar mai fi de spus, mai toţi vor să devină pompieri, să-şi dedice viaţa nobilei misiuni de salvare a semenilor şi a bunurilor acestora, îmbrăcând uniforma militară.

 
Surpriză pentru copii din clasele cu învăţământ special Integrat ale Gimnaziului Carol I
Surpriză pentru copii din clasele cu învăţământ special Integrat ale Gimnaziului Carol I       Copii de la gimnaziul Carol I – Corp Felix Ţopescu – Învăţământ Special Integrat s-au bucurat de o zi deosebită alături de pompierii militari în cadrul programului Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Copii de la gimnaziul Carol I – Corp Felix Ţopescu – Învăţământ Special Integrat s-au bucurat de o zi deosebită alături de pompierii militari în cadrul programului Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Un specialist din cadrul Inspecţiei de Prevenire s-a deplasat la această unitate şcolară şi a prezentat copiilor mai multe materiale de informare preventivă, a distribuit pliante şi ghiduri privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi a răspuns tuturor întrebărilor puse de elevi, care s-au arătat a fi foarte interesaţi de subiectele prezentate.

 
Cea mai mare bucurie a copiilor a venit chiar spre sfârşitul activităţii de informare, atunci când în curtea şcolii a intrat o autospecială a pompierilor militari.      Echipajul de pompieri le-a prezentat copiilor autospeciala de intervenţie şi toate echipamentele din dotarea acesteia, după care le-au dat voie acestora să folosească pistoalele de înaltă presiune folosite la intervenţii..Cea mai mare bucurie a copiilor a venit chiar spre sfârşitul activităţii de informare, atunci când în curtea şcolii a intrat o autospecială a pompierilor militari.
Echipajul de pompieri le-a prezentat copiilor autospeciala de intervenţie şi toate echipamentele din dotarea acesteia, după care le-au dat voie acestora să folosească pistoalele de înaltă presiune folosite la intervenţii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *