Programul Naţional „EU ŞI COPILUL MEU”.Curs de formare pentru asistenţi maternali


Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Inspectoratul General al Poliţiei Române a implementat proiectul „Formare familială în abilităţi educative pentru prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri”, finanţat prin Mecanismul Financiar al SEE. Parte a acestui proiect este şi Programul “EU ŞI COPILUL MEU!”.

 
În cadrul sustenabilitatii proiectului la nivel judeţean, specialistii CPECA derulează sesiuni de formare cu tema „EU ŞI COPILUL MEU” destinate asistentilor maternali angajati la DGASPC Calarasi care au în plasament copii cu varsta 9-15 ani.. Sesiunile se desfasoara saptamanal in perioada aprilie-septembrie 2012 si sunt sustinute la sediul CPECA de coordonator Mirela Ilona Tirsolea si specialist Alin Stan ( formatori acreditati CNFPA).

Obiectivul general al cursului îl reprezintă cresterea factorilor familiali de protectie si reducerea factorilor familiali de risc fata de consumul de tutun, alcool si droguri la preadolescenti. Participantii vor dobandi abilitati de comunicare eficienta cu copilul, vor sti sa utilizeze metode de disciplinare pozitiva, isi vor dezvolta abilitati de a stabili reguli de comportament, sa rezolve eficient conflictele din familie, sa supravegheze anturajul copilului, sa stabileasca reguli, sanctiuni si recompense, precum si sa recunoasca indiciile consumului.

 

La finalul sesiunilor de formare, participanţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri în rândul adolescenţilor . Având in vedere prevederile Strategiei Naţionale Antidrog 2010-2012 precum şi dinamica actuală şi modalităţile de manifestare la nivel naţional a fenomenului substanţelor noi cu efecte psihoactive denumite generic”etnobotanice”, consumului de tutun şi alcool în rândul tinerilor, pregătirea continuă a asistenţilor maternali în acest domeniu reprezintă o necesitate pentru creşterea factorilor de protecţie şi reducerea factorilor de risc faţă de consumul de substanţe interzise.

 

Alexandra Toma

alexandra.toma@informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *