Peste 1.700 de elevi domiciliați în loc. Borcea încep școala

Peste 1.700 de elevi domiciliați în loc. Borcea încep școala
Peste 1.700 de elevi domiciliați în loc. Borcea încep școala

În Borcea, cea mai mare comună din județul Călărași, având un număr de peste 1700 de elevi, se deschid porțile școlilor pentru anul de învățământ 2016-2017.
Primarul localității, Aniel Nedelcu, a declarat că pentru începerea anului școlar au fost făcute lucrările de reparații și întreținere, necesare în fiecare școală și grădiniță.

“În comuna noastră, avem investițiile mari făcute, deja, de câțiva ani. Clădirile au fost reabilitate termic, s-a instalat centrală termică, pe lemne, în fiecare unitate școlară, a fost cumpărat mobilier nou, acolo unde se impunea, s-au pus lambriuri, cu alte cuvinte, am modernizat spațiile în care își desfășoară activitatea numărul cel mai mare de elevi, din mediul rural, din județ.
Am dorit să fiu prezent la deschiderea anului școlar, la toate cele 3 unități de învățământ, din comună: școala gimnazială nr.3, din Pietroiu, școala nr. 2 Borcea și la Liceul Tehnologic. Aici avem o clasă cu profil profesional, pe lângă cele cu învățământ la zi, și în afară de elevii noștri, din Borcea, avem copii care vin din comunele învecinate, Unirea și Jegălia, dar și din orașul Fetești.

Primarul Aniel Nedelcu: Un an școlar plin de realizări!
Primarul Aniel Nedelcu: Un an școlar plin de realizări!

Totodată, am dorit ca și preșcolarii să înceapă, cu bine, noul an, așa că a fost modernizată Grădinița cu Program Prelungit, unde a fost cumpărat mobilier nou, lenjerii și s-a făcut igienizarea clădirii. Aici avem două clase cu 30 de copii, dar pentru că cererile sunt foarte mari, avem un proiect să extindem grădinița cu încă două săli de clasă și o cantină, pentru alți 30 de copilași.
Tuturor elevilor, dar și cadrelor didactice, le urez mult succes, să aibă un an cu rezultate foarte bune la învățătură și să nu lipsească acea legătură necesară între părinți, copii și școală!

Un an școlar plin de realizări!”, a transmis, elevilor, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu.

 

Foto: LYL TV Borcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *