Noi cursuri de calificare gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin AJOFM Călăraşi

În luna octombrie a acestui an, 70 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pot urma gratuit unul dintre cele 5 cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Călăraşi, pentru meseriile de: operator introducere, validare şi prelucarare date, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, maseur, cosmetică sau comunicare în limba engleză.

 
Cursurile de derulează pe o perioadă între 45 şi 90 de zile, minimul de studii solicitat pentru înscriere fiind de şcoală generală – pentru cursurile de ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie şi operator introducere, validare şi prelucrare date, iar pentru cursurile de maseur, cosmetică şi comunicare în limba engleză solicitanţii trebuie să aibă finalizat liceul.
Programele de formare profesională asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă.
Formarea profesională se face ţinând seama de cerinţele de moment şi de perspectivă ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.

 
În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2012, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a desfăşurat 40 programe de formare profesională, dintre care 19 finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar 21 finanţate din fonduri europene.
Din totalul celor 40 programe de formare profesională, 27 au fost organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, iar 13 prin furnizori de formare profesională autorizaţi conform legii.
Numărul participaţilor la cursurile organizate de AJOFM Călăraşi în perioada menţionată a fost de 633 şomeri, din care 325 şomeri proveniţi din mediul rural.

 

Alexandra TOMA

alexandra.toma [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *