“Necenzurat”- proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor

“Necenzurat”- proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor
“Necenzurat”- proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, derulează la nivel local, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi şi Casa Corpului Didactic Călăraşi, proiectul “Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor.
Scopul proiectului constă în formarea la copiii de 12-14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile privind consumul de tutun, alcool şi droguri. De asemenea, se urmăreşte formarea de abilităţi generale privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor precum şi exersarea comunicării în familie.

Proiectul „NECENZURAT” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, fiind deja testat cu succes în 7 ţări europene.

Planul de implementare al Proiectului „Necenzurat” vizează desfăşurarea activităţilor în perioada februarie – iunie 2015, astfel:

  1. Implementarea proiectului la cele trei clase selectate  (clasa a VII-a A şi a VII-a B de la Colegiul Economic Călăraşi, şi clasa a VII-a C de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călăraşi, de către specialişti ai CPECA Călăraşi şi psihologii şcolari.
  2.  Acreditarea cursului de formare prin Casa Corpului Didactic Călăraşi adresat cadrelor didactice din judeţul Călăraşi;
  3.  Implementarea proiectului în unităţile de învăţământ de către cadrele didactice formate, în anul şcolar 2015-2016.

 

CPECA Călăraşi îşi propune ca, la finalul proiectului, să organizeze o activitate de timp liber comună, adresată tuturor claselor participante, pentru a-şi împărtăşi experienţele generate de ceea ce au învăţat în cadrul proiectului „NECENZURAT”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *