Luni începe simularea pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională

Luni începe simularea pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională
Luni începe simularea pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională

Elevii care dau anul acesta examenul de bacalaureat şi evaluarea naţională vor susţine, mîine, simularea probei scrise la limba română. Potrivit Ministerului Educaţiei, peste 450.000 de elevi de clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine această simulare. Astfel, peste 177.000 de şcolari de clasa a VIII-a vor susţine simularea la proba scrisă de limba şi literatura română pentru evaluarea naţională, iar mai bine de 280.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a vor da aceeaşi simulare, dar pentru examenul de bacalaureat.
Pe data de 14 martie, elevii care fac parte din populaţia minoritară vor da simularea la limba maternă, umînd ca pe 16 martie să aibă loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Tot săptămîna viitoare, pe 17 martie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a.

Probele simulărilor încep la ora 09.00, dar accesul elevilor în sălile de clasă se va face doar pînă la ora 08.30. Din momentul în care primesc subiectele, şcolarii de clasa a VIII-a au la dispoziţie două ore penru rezolvarea lor iar elevii de liceu vor avea trei ore pentru redactarea lucrării scrise.
Rezultatele acestor simulări vor fi afişate pe 31 martie. Ordinul prevede ca, la nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt, rezultatele elevilor să fie discutate individual, de asemenea se cer şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral pentru găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *