ITM Călărași: Rezultete controalelor în perioada 28-29.04.2015

ITM Călărași: Rezultete controalelor în perioada 28-29.04.2015
ITM Călărași: Rezultete controalelor în perioada 28-29.04.2015

În perioada 28-29.04.2015 s-a desfăşurat “Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă” la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr de 12 angajatori, din care la un număr de 3 angajatori au fost depistate 11 persoane care lucrează fără forme legale de angajare. Au fost aplicate 4 sancţiuni, din care 2 pentru muncă fără forme legale şi 2 pentru încălcarea altor prevederi legale, în cuantum de 30300 lei. În cazul unui angajatorul au fost depistate 8 persoane care lucrează fără forme legale de angajare, faptă ce constituie infracţiune conform art. 264 alin. 4 din Legea nr. 53/2003 republicată, documentele întocmite fiind înaintate organului de cercetare penală.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost controlaţi un număr de 13 angajatori, din care un număr de 12 angajatori au fost sancţionaţi.

Au fost constatate un număr de 17 deficienţe, pentru remedierea cărora s-au stabilit măsuri şi termene precise.

Cele mai frecvente neconformităţi depistate au fost:

– Nu s-a luat măsura purtării în totalitate a EIP;
– Planul propriu de securitate şi sănătate al şantierului nu a fost adaptat în funcţie de evoluţia şantierului, pe faze de lucrări;
– Persoanele numite prin decizie să acorde primul ajutor nu au fost instruite de către medicul de medicina muncii;
– Nu au fost marcate şi semnalizate cu toate dispozitivele necesare zonele de lucru.

 

P.INSPECTOR ŞEF,

Nicolae DUMITRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *