ITM Călărași, controale cu măsuri având termene precise de rezolvare

ITM Călărași, controale cu măsuri având termene precise de rezolvare
ITM Călărași, controale cu măsuri având termene precise de rezolvare

In săptămâna 25-27 ianuarie 2017, ITM Călărași a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, confectii, agricultura, transporturi, restaurante, baruri, alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relatii de muncă –  au verificat un număr de 23 de angajatori, a fost sanctionat 1 angajator  si s-a aplicat o sancţiune contravenţionala, în valoare de 1500 lei. Au fost dispuse 25 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate si sanatate in munca – au efectuat 29 controale, 25 angajatori au fost sanctionati si s-au aplicat 3 amenzi in valoare de 11000 lei si 53 de avertismente. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 56 de masuri cu termene precise de rezolvare.

 

La nivel național, inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 25-27 ianuarie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste 125.000 de euro, adică 564.000 de lei. Au fost depistate 117 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 343.000 de lei din care 220.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală,  în judetul Dolj. Au fost sancţionaţi 777 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 221.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 67 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. S-au dispus 5 opriri de echipamente pentru evitarea accidentărilor. Au fost sanctionati 698 de angajatori, în domeniu.

 

”Inspectia Muncii susţine Ziua mondială de luptă împotriva cancerului care a fost stabilită anul acesta în data de 4 februarie. Am anuntat actiunile de control tematice care vizează cancerul profesional si expunerea la substante cancerigene, declarăm război total acestei afectiuni care anual provoacă la nivel european 100.000 de decese din care aproximativ 4.500 sunt în România.”- Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *