Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 432.000 de euro în cinci zile de controale

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 432.000 de euro în cinci zile de controaleIn saptamana 09 – 13 mai 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, agricultura, transport.

Rezultatul controalelor:

–      relatii de munca–  s-au efectuat 24 controale, au fost sanctionati 4 angajatori, s-a depistat o o persoana care lucra fara forme legale si s-au aplicat amenzi in valoare de 10000 lei.

–      securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 18 controale, 17 angajatori au fost sanctionati ,s-au aplicat 32 avertismente

 

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 608.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 5 opriri de echipamente de muncă pentru evitarea accidentărilor.

 

”Prin măsurile dispuse în timpul campaniilor de control actionăm preventiv si avem în permanentă atentie combaterea muncii subdeclarate, cunoscută drept muncă la gri si diminuarea celei nedeclarate, care prin efectele sale influentează negativ bunul mers al societătii. Conform statisticilor Inspectiei Muncii,tinerii la începutul carierei lor, sunt cei mai expusi riscurilor de accidentare, de aceea este necesară educarea acestei generatii, prin cultivarea unor valente culturale ale securitătii si sănătătii în muncă ceea ce va asigura un mediu de muncă sigur si sănătos.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *