Din martie încep lucrările la reţeaua de canalizare din municipiul Călăraşi

Din martie încep lucrările la reţeaua de canalizare din municipiul Călăraşi
Din martie încep lucrările la reţeaua de canalizare din municipiul Călăraşi

Din  martie, Călăraşiul se va trasforma într-un uriaş şantier în care se vor executa lucrări de modernizare şi reabilitare a întregului sistem de canalizare.
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul mun.Călăraşi, Daniel Drăgulin a declarat că în prima parte a lunii martie vor începe lucrări la reţeaua de canalizare pe străzile: Dumbravei, Macului, Năvodari şi Unirii.
Începând cu luna aprilie, vor fi demarate lucrări şi pe strada Bucureşti.
Timpul fiind foarte scurt există riscul ca lucrările de canalizare să nu fie finalizate la timp.
Astfel primarul a făcut o sesizare în acest sens, atrăgând atenţia asupra acestui aspect celor care se ocupă de implementarea proiectului.
,,Am adus la cunoştinţa celor de la SC Ecoaqua, firmei constructoare, dar şi reprezentanţilor Consiliului Judeţean, că lucrările nu au fost demarate în timp optim şi orice întârziere înseamnă, de fapt, nefinalizarea lucrărilor. De asemenea, am în vedere să fac şi o propunere pentru a se câştiga cât mai mult timp. Este necesar să se asigure forţă de muncă suplimentară care poate fi împărţită în 15 puncte de lucru. Pentru fiecare punct să fie repartizată o distanţă de 2,5 km de reţea de canalizare care să fie executată, astfel încât să fie demarate lucrări, simultan, în mai multe zone din oraş, pentru că timpul este foarte scurt. Societatea constructoare, Energoconstrucţia îşi asumă această responsabilitate să finalizeze lucrările până la data de 30 noiembrie 2015. În caz contrar, suma proiectului ce se ridică la aproximativ 8 milioane de euro va fi imputată”, a spus primarul Drăgulin.
Referitor la străzile care nu au fost cuprinse în amplul proiect de modernizare a sistemului de canalizare din municipiul Călăraşi, acestea vor fi prinse fie într-un nou proiect ce va fi implementat de SC Eco Aqua sau vor fi modernizate cu bani de la bugetul local.
,,Până la finele anului viitor, toate străzile din municipiu inclusiv cele din cartierele Cărămidari, Măgureni şi Mircea Vodă vor beneficia de reţea de canalizare atât pentru apele reziduale cât şi pentru cele pluviale”, a declarat primarul municipiului Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *