Delegaţie a Biroului Naţional de Antidiscriminare Rasială din Italia prezentă la Călăraşi

Delegaţie a Biroului Naţional de Antidiscriminare Rasială din Italia prezentă la CălăraşiMarţi, 11 iunie, ora 10:00, Instituţia Prefectului a fost gazda unei delegaţii din partea Biroului Naţional de Antidiscriminare Rasială din Italia (U.N.A.R.), aflată în misiune oficială în România, în intervalul 10 -12.06.2013.
Prefectul George Iacob, alături de primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, au conferit, în prima parte a vizitei, cu reprezentanţii Ambasadei Italiei la Bucureşti, Alberto Daldegan şi Angela Loi, însoţiţi de Pietro Vulpiani, expert în materie de integrare a minorităţilor de rromi din cadrul U.N.A.R.. Discuţiile au avut ca temă necesitatea de identificare a unor soluţii cât mai eficiente pentru integrarea cetăţenilor de etnie rromă în societate, fie în Italia, fie în România.

 
Delegaţie a Biroului Naţional de Antidiscriminare Rasială din Italia prezentă la Călăraşi
Pornind de la identificarea problemelor, între care la loc de frunte se înscriu lipsa documentelor de identitate, lipsa de educaţie şi accesul limitat al rromilor la piaţa muncii din Italia şi România, s-a încercat conturarea unor posibile soluţii care să funcţioneze prin colaborare internaţională şi interinstituţională. Disponibilităţii exprimate de autorităţile călărăşene i s-a răspuns prin propunerea de consultare cu reprezentanţii administraţiei locale din Italia, sub egida unei asociaţii de profil. Oficialii români şi italieni au convenit asupra unui cadru general de acţiune care să favorizeze inserţia socială a rromilor, prin atragerea tinerilor către educaţia şcolară şi prin crearea, în măsura posibilităţilor, a unor locuri de muncă pentru adulţi, în domenii specifice acestei etnii.
În partea a doua a întâlnirii, delegaţia italiană s-a întâlnit, în Sala de Conferinţe a Instituţiei Prefectului, cu reprezentanţii mai multor O.N.G.-uri ale rromilor, care au răspuns la invitaţia expertului pe probleme de rromi din cadrul Cabinetului Prefectului, Daniela Feraru, şi o vizită în câteva locuinţe ale reprezentanţilor acestei etnii din municipiul Călăraşi.
Delegaţie a Biroului Naţional de Antidiscriminare Rasială din Italia prezentă la Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *