Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii
Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii atît în instituţiile publice, cît şi în cele private, a anunţat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea. Potrivit acestuia, această obligativitate urmează a fi inclusă în nouă Lege a dialogului social, care va fi lansată spre dezbatere imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar.

„Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi trebuie să creăm un sistem de protecţie a angajaţilor, astfel încît drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încît noi să creăm condiţiile minime pentru respectarea drepturilor angajaţilor, pentru că nu vrem să influenţăm foarte mult mediul de afaceri”, a afirmat Petrea. Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social consideră că Guvernul a făcut o eroare, în 2011, cînd a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură şi unitate.

„Consider că o lege adoptată prin asumare şi nu prin dezbatere publică, o lege care pînă la urmă a îngheţat dialogul social şi a făcut imposibilă semnarea contractelor colective de muncă a fost o lege împotriva salariaţilor din România”, a declarat Gabriel Petrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *