Ora Pământului reprezintă cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30, când România se va alătura astfel, altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări.
România a demonstrat în fiecare an că cetățenii ei sunt interesați de mediu din ce în ce mai mult și că sunt dispuși să se implice în activități durabile, că sunt dispuși să acționeze și la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu și altora că schimbarea comportamentului față de natură este posibilă și la îndemâna oricui.
De-a lungul celor șapte ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice. Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.
Municipiul Călărași se află la a patra ediție în care desfășoară activități dedicate Earth Hour.
Anul acesta mesajul și îndemnul adresat comunității Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruiește naturii din energia ta”.
Astfel, sâmbătă, 19 martie a.c., începând cu ora 10:00, Primăria Municipiului Călărași îi invită pe Călărășeni, să faca o tură de biciclete, pe traseul prestabilit Călărași-Chiciu; în această acțiune se vor aduna toți cetățenii preocupați de poluare și de aglomerarea din oraș, într-o acțiune desfășurata împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. De asemenea, seara, să stingem luminile în case în intervalul orar 20,30-21,30.
În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
Lasă un răspuns