Bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 de lei salvate, valoarea pagubelor estimată la suma de 25.000 de lei

Bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 de lei salvate, valoarea pagubelor estimată la suma de 25.000 de lei În data de 25.05.2013, ora 11.49, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acţioneze pe raza localităţii Mitreni, pe DN 4, la km 54, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autocamion cu remorcă, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi mult fum la nivelul cauciucurilor din spate ale unei remorci.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza frecării.
Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.
În urma incendiului au ars 12 cauciucuri, au fost distruse instalaţiile electrice, hidraulice şi de suspensie ale mijlocului de transport, fiind totodată deformate şi jantele roţilor din cauza temperaturilor foarte ridicate degajate de ardere. Valoarea pagubelor a fost estimată la valoarea de aproximativ 25.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze, printr-o intervenţie promptă şi eficientă, bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la celelalte bunuri din imediata apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *