AJOFM Călăraşi: 87 persoane s-au orientat spre un loc de muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

În data de 27 aprilie 2012, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Călăraşi a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul s-a desfăşurat atât la sediul Agenţiei Locale din Călăraşi cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa. Au participat la bursă 18 agenţi economici, precum şi un număr de 319 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Angajatorii contactaţi pentru organizarea acestei acţiuni au oferit un număr de 292 de locuri de muncă vacante, în următoarele domenii:

–        industrie – 6 locuri;

–        confecţii textile – 138 locuri;

–        alimentaţie publică – 15 locuri;

–        construcţii – 46 locuri;

–        comerţ – 33 locuri;

–        transporturi – 7 locuri;

–        agricultură – 15 locuri;

–        alte activităţi – 32 locuri

Participanţii la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au avut posibilitatea de a învăţa cum se întocmeşte un CV Europass şi o scrisoare de intenţie şi de a purta un dialog direct cu angajatorii.

Au fost selectate în vederea încadrării 87 persoane, 34 dintre acestea fiind încadrate pe loc în meserii precum : operator confecţioner îmbracăminte, şofer, mecanic agricol, sudor, lăcătuş mecanic, funcţionar administrativ, marinar şi muncitor necalificat la întreţinere drumuri, şosele.

Un număr de 17 persoane din totalul celor încadrate au fost identificate de primăriile din judeţ ca făcând parte din categoria persoanelor marginalizate social, în conformitate cu Legea  116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale,  aceştia fiind beneficiari de ajutor social, cu o situaţie materială foarte precară. AJOFM Călăraşi a reuşit încadrarea în muncă a celor 17 persoane pentru o perioadă de 2 ani, în baza unui contract de solidaritate, la o societate cu profil construcţii.

În conformitate cu prevederile Legii 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, AJOFM Călăraşi se angajeazã sa ramburseze lunar salariul de baza stabilit la data angajãrii acestor persoane, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Evaluarea rezultatelor finale ale bursei locurilor de muncă se va face la o lună de la data defăşurării acesteia.

 

Simona TOMIŢĂ

simona.tomita [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *