95 de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt oferite de angajatorii din Danemarca, Republica Cehă, Austria şi Cipru.

 
Angajatorii danezi solicită medici patologi şi radiologi, precum şi absolvenţi de liceu sau facultate, promoţia 2011 sau 2012, cu profil agricol, specializările zootehnie şi medicină veterinară. Candidaţii trebuie sa deţină cunoştinţe foarte bune de limba engleză.

 
Pentru Republica Cehă sunt disponibile 20 posturi ca manipulant mărfuri, cu un salariu între 600 – 950 euro, plus alte bonusuri de productivitate. Solicitanţii trebuie sa cunoască limba engleză, rusă, cehă sau slovacă.
Persoanele care deţin calificare de fizioterapeut, bucătar specialist, frizer sau cosmetician şi au cunoştinţe de limba engleză sau greacă au posibilitatea de a obţine un loc de muncă în Cipru, pentru un salariu cuprins între 875 şi 1600 euro pe lună.

 
Solicitanţii unui loc de muncă în străinătate care au pregătire superioară şi deţin bune cunoştinţe de limba engleză şi cunoştinţe de bază de limba germană pot ocupa un loc de muncă, în funcţie de specializarea pe care o au, în meseriile: proiectant mecanică, manager şantier construcţii, manager proiect, programator roboţi, programator software, proiectant electrotehnică sau asistent medical generalist.
Pentru Austria sunt disponibile 20 locuri de muncă în meseria de drujbist. Angajatorul oferă un salariu de 1300 euro net pe lună, dar solicită cunoştinţe de limba engleză nivel mediu spre avansat şi minim 2 ani experienţă în meserie.
Persoanele care au calificare şi experienţă de minim 5 ani în meseria de tinichigiu şi deţin cunoştinţe medii de limba engleză pot aplica pentru unul din cele 3 locuri de muncă oferite de Norvegia, pentru ocupaţia de reparator acoperişuri plate.

 

 

Solicitanţii unui loc de muncă în străinătate pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://www.eures.anofm.ro/  pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *