744 absolvenţi, promoţia 2014, înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi

744 absolvenţi, promoţia 2014, înregistraţi în evidenţa AJOFM CălăraşiUn numărde 744 de absolvenţi ai unei forme de învăţământ promoţia 2014 s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi. Dintre aceştia, 714 au absolvit un liceu teoretic sau de specialitate, 9 au terminat şcoala postliceală şi 21 au finalizat învăţământul universitar.
Proaspeţii absolvenţi au avut la dispoziţie o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra la AJOFM Călăraşi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

 
Dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, aceasta reprezentând o sumă fixă, lunară, în cuantum de 250 lei, acordată pe o perioadă de 6 luni.
Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat primesc:
· o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii (500 lei);
· o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal (600 lei);
· o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior (750 lei).

 
Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile de mai sus sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni.

 
Pentru a beneficia de facilităţile şi stimulentele fiscale menţionate, este necesar ca angajatorul să încheie o convenţie cu AJOFM Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *