6686 şomeri înregistraţi în evidenţa AJOFM Călăraşi la sfârşitul lunii octombrie 2012

La sfârşitul lunii octombrie 2012, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Călăraşi a fost de 6686 persoane, din care 2947 femei. Din totalul şomerilor, 1795 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar alte 4891 persoane sunt şomeri neindemnizaţi.
Astfel, rata şomajului corespunzătoare lunii octombrie 2012 a fost de 6,31%, cu  0,79 puncte procentuale mai mare faţă de rata calculată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,32 puncte procentuale mai mare decât rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii septembrie 2012.

Ocupaţiile din care provin cei mai mulţi şomeri înregistraţi sunt: muncitor necalificat în construcţia de clădiri, muncitor necalificat în industria prelucrătoare, muncitor necalificat în ferme, muncitor necalificat în lucrări publice, costructor şi montator structuri metalice, mecanic agricol, paznic, tehnician în domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor, tehnician în trasnporturi, poştă şi telecomunicaţii, îngrijitori la domiciliu.

În ceea ce priveşte repartizarea şomerilor pe localităţile din judeţ, se constată că numărul şomerilor din mediul rural s-a menţinut preponderent faţă de cel al şomerilor din mediul urban – cel dintâi reprezentând 72% din numărul total al şomerilor (4820 persoane), fenomen datorat unei concentrări mai mari a populaţiei în mediul rural, scăderii populaţiei ocupate în agricultură, dar şi slabei reprezentări a mediului de afaceri în zonele rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *