6 octombrie 2012, Bruxelles – Ziua Europeană a Locurilor de Muncă

Angajatorii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în statele europene  pot participa online la acest eveniment.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi aduce la cunoştinţa celor interesaţi, angajatori şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, faptul că, în data de 6 octombrie 2012 se desfăşoară Ziua Europeană a Locurilor de Muncă  (The European Job Days – EJD ) la Bruxelles / Belgia .Evenimentul este organizat de EURES şi Comisia Europeană.

Anul acesta, pentru prima dată, EJD Bruxelles va fi transmis în direct online, facând legatura între angajatori de pe teritoriul întregii Europe şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă cu înalte calificari din întreaga Europa .

Aproximativ 10.000 de participanţi din Belgia şi din ţările vecine, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt asteptaţi să participe la faţa locului la Bruxelles la 6 octombrie 2012, alte mii de participanţi urmând să se alature evenimentului online. De asemenea, sunt  aşteptate să  participe 100 de întreprinderi, organizaţii şi instituţii din întreaga Europă.

EJD este deschis pentru toţi angajatorii şi solicitanţii de locuri de muncă, cu un accent deosebit pe persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din sectorul ecologiei, al sănătăţii şi al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor ( TIC).

Angajatori au la dispoziţie două moduri în care pot participa la eveniment: fie ramânând la birou şi participand online, având astfel posibilitatea de a realiza interviuri individuale cu persoanele  aflate in cautarea unui loc de muncă, fie vizitând  Bruxelles-ul şi participând la faţa locului, ocazie cu care vor beneficia de un stand dedicat întreprinderii respective, exitând totodată posibilitatea ca oferta şi prezentarea acestora să fie transmisă online în direct persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din întreaga Europă, precum şi oportunitatea de a discuta în direct cu solicitanţii care vizitează evenimentul online.

Pentru a putea participa la ediţia din acest an a Zilelor europene ale locurilor de muncă, angajatorii trebuie să completeze până la data de 31 august 2012 formularul online (disponibil pe linkul: http://europeanjobdays.eu/employers-corner/content/register ) sau să trimită, până la data menţionată, un e-mail la info@europeanjobdays.eu, iar Centrul de Contact îi va contacta cât mai curând posibil. Persoanlul de la Centrul de Contact se va adresa în limbile engleză, franceză, olandeză şi germană. Dacă doresc să vorbească cu cineva în limba matrenă, angajatorii pot trimite e-mail pe adresa gabriela.nedelcu@anofm.ro  şi vor fi contactaţi de coordonatorul naţional EURES al Zilelor europene ale locurilor de muncă.

Şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înt-o altă ţară europeană au la dispoziţie cele două posibilităţi de a participa la eveniment, online sau la faţa locului.

În cazul participării online, este necesar ca solicitanţii să se înregistreze şi să îşi încarce CV-ul pe site-ului www.europeanjobsdays.eu . În ziua evenimentului pot lua legătura cu angajatorii folosind aplicaţia pentru conversaţii online. De asemenea, pot urmări prezentări transmise în direct ale întreprinderilor şi instituţiilor aflate în căutare de candidaţi, având posibilitatea de a participa la conversaţii individuale.

Dacă au posibilitatea de a merge la Bruxelles, solicitanţii  pot participa gratuit la eveniment, ocazie cu care se pot întâlni cu consilierii EURES şi cu angajatorii, faţă în faţă.

Trebuie subliniat faptul că, atât angajatorii, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, vor suporta personal costurile de transport şi de cazare la Bruxelles, în cazul în care decid să participe la faţa locului la eveniment.

Pentru alte informaţii, accesaţi website-ul oficial al evenimentelor de acest gen:  www.jobdays.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *