49 absolvenți selectați pentru a ocupa un loc de muncă și alți 4 tineri încadrați pe loc, la bursa AJOFM Călărași

49 absolvenți selectați pentru a ocupa un loc de muncă și alți 4 tineri încadrați pe loc, la bursa AJOFM Călărași
49 absolvenți selectați pentru a ocupa un loc de muncă și alți 4 tineri încadrați pe loc, la bursa AJOFM Călărași

20 octombrie 2015, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2016, la sediul CRFPA Călărași precum și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi 198 agenţi economici care au oferit  un număr de 154 de locuri de muncă adresate persoanelor fără experiență în muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: confecţii textile, alimentaţie publică, servicii și comerț, agricultură, transporturi, sănătate precum și alte activități.

La cele două acţiuni au participat 19 angajatori, 12 la bursa organizată în Călărași și 7 la bursa de la Oltenița, dintre aceștia enumerăm: Centru de Sănătate Vital SRL, SC Pilis SRL, Easy Asset Management IFN S.A, SC Iltex SRL, SC Cabinet Medical Dr. Topologeanu Gabriela SRL, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, SC Gemia Conf SRL, SC Fantasma SRL, SC D&G Group SRL, Asociația pentru Inovație, Cultură și Antreprenoriat, I.I Bogdanovici Laura Gabriela, Cabinet Medical Vital Top SRL, SC Danika Voiaj SRL.

Un număr de 254 absolvenți promoția 2016 au participat la cele două acțiuni (143 la Călărași și 111 la Oltenița), iar în urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici, 49 de tineri au fost selectaţi pentru a ocupa un loc de muncă, aceştia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angajatorilor pentru a-şi dovedi abilităţile.

Alți 4 tineri absolvenți au fost încadrați pe loc în meserii/ocupații precum: inginer zootehnist, șofer autoturisme precum și asistent medical generalist.

Persoanele participante la Bursă care nu dețineau nicio calificare au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de AJOFM Călărași,

La acțiunea organizată la Călărași, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi prin Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă, a bifat acest eveniment prin prezența unui grup de tineri proveniți din centrele de plasament însoțiți de educatorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *