100 locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, la cules de mazăre

Danemarca a transmis lucrătorilor români în agricultură  o ofertă de 100 de locuri de muncă pentru cules de mazăre.
Culegatorii vor lucra în fermele angajatorului din Portugalia şi Danemarca.

Între 1 martie – 1 iunie 2013 lucratorii vor munci şi vor fi instruiţi la locul de muncă din Portugalia. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Dacă lucrătorii se adaptează cerinţelor, în timpul contractului din Portugalia li se va oferi şansa unui nou contract în Danemarca, în perioada 1 iunie – 1 septembrie. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: pe langă culesul mazărei, unii lucratori pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Solicitanţii trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi să deţină cunoştinţe medii de limba engleză. Experienţa în muncă agricolă constituie avantaj.

 
Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată. În Portugalia se plăteşte 0.3-0.4 euro net/kg, iar în Danemarca 0.4-0.6 euro net/kg, în funcţie de impozitare.
În Portugalia cazarea se face în apartamente cu bucătarie, toaletă şi duş. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în spaţii închise (dormitoare); bucătaria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrator/pe zi este de 4-5 euro în Portugalia şi de 4-6 euro în Danemarca, pt. acoperirea costurilor de electricitate, apă.
Transportul dus-întors este în responsabilitatea lucrătorului. Mai multe informatii despre cazare şi transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Candidatii trebuie sa trimită, până la data de 08 ianuarie 2012, un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

 
Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judetul de domiciliu al candidatului.
Selecţia va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timişoara.

Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *