Vărul Reginei Marii Britanii, întâmpinat la prima vizită în România, cu ţuică şi sarmale, pe o ploaie englezească

Luni, 14 mai, pe o ploaie englezească, uliţele pline de tină ale satului Sibiel din Mărginimea Sibiului, unde au fost primiţi, încă din faţa bisericii, cu ţuică de casă, după care au fost “omeniţi” cu brânză de Sibiu, slănină, cârnaţi şi sarmale la o pensiune aflată deasupra râului Sibiel, unde se pot pescui păstrăvi conform Agerpres.

 

Oaspeţii regali au fost însoţiţi la Sibiel printre alţii de baroneasa Jessica Luke Douglas, preşedintele Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, dar şi de Victor Rădulescu, preşedintele Clubului Presei de Turism, FIJET România. Acesta a mărturisit că prinţul Edward se află din data de 11 mai în Transilvania, în regiunea de centru-vest. Unchiul Prinţului Charles a dormit chiar la conacul nepotului său, aflat în satul Mălâncrav, din judeţul Sibiu.
“Din 11 mai au venit şi au dormit la conacul de la Mălâncrav, au vizitat zona săsească, Viscri şi alte comune (..)”, a spus Rădulescu.

 

Plimbat într-o căruţă trasă de cai împodobiţi cu flori, prinţul Edward a poposit pentru câteva minute într-un atelier de potcovărie, unde doi fierari i-au dăruit o potcoavă, făcută pe loc. Oaspeţii regali au ţinut să vadă şi o femeie care încă ţese la un război moştenit de la bunica sa, dar şi Muzeul Pompierilor din Sibiel şi mai ales Muzeul Icoanelor pe Sticlă, unic în judeţ şi care are cea mai mare colecţie de asemenea obiecte din lume, conform localnicilor.

 

Atât prinţul Edward, cât şi fiul său s-au declarat plăcut impresionaţi de cele văzute.

foto(Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *