Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi organizează o serie de activităţi de informare – conştientizare a tinerei generaţii. Astfel, pe data de 05.06.2012 reprezentanţi ai agenţiei se vor deplasa la şcolile din Fundulea, comuna Nicolae Bălcescu şi satul Dor Marunt, unde împreună cu cadrele didactice şi cu elevii vor aborda subiecte privind protecţia mediului în special la nivel local, direcţii de acţiune în vederea îmbunătăţirii deficienţelor şi activităţi concrete pe care le poate face comunitatea locală pentru a trai într-un mediu sănătos şi echilibrat ecologic. Pe data de 07.06.2012 reprezentanţii APM Călăraşi se vor întâlni cu elevii din comuna Independenţa. Acţiunile vor continua şi în săptămânile următoare.
Ziua Mondială a Mediului, aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP).
Pentru cea de a 40-a aniversare, UNEP a ales următorul logo: Green Energy: Does it include you? (Economia verde: Te include şi pe tine?) dorind să se sublinieze încă o data faptul că economia verde duce la îmbunătăţirea capitalului uman şi bunăstarea socială, în timp ce reduce semnificativ riscurile de mediu şi deficitul ecologic.
Fiind una dintre componentele naturii, omul interacţionează neîntrerupt cu celelalte vietăţi şi organisme atât involuntar cât şi în mod voit, pentru a-şi asigura subzistenţa. Omenirea depinde necontenit de bunurile şi serviciile oferite de mediul înconjurător şi îi datorează acestuia însăşi existenţa sa.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus. De asemenea, reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.
Lasă un răspuns