Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend

Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend
Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90%. „De la 1 octombrie plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (…) Astfel, un rezident de anul III dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50%, care este minim pentru timpul săptămînii, va avea acum o plată netă de 257 de lei în timpul săptămînii.

De asemenea, o gardă pe timpul weekendului atunci cînd sporul este de 50% până 100% , dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 lei, dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani:

„Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani, într-o unitate clinică, cu un spor de week-end şi calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mînă pentru o gardă în week-end. Iar pentru o gardă în timpul săptămînii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, pentru timpul săptămînii,vorbim de 800 de lei bani în mînă”. Vlad Voiculescu a adăugat că există „loc de îmbunătăţire”, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugînd că este un pas important. „Vorbim despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor pînă la 90 şi ceva la sută“, a declarat Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *