Un cip electronic ar putea schimba viaţa persoanelor obeze

Un dispozitiv electronic implantabil a fost creat în Marea Britanie pentru a ajuta persoanele obeze să resimtă senzaţia de saţietate.

 
Doi cercetători de la Imperial College din Londra au creat un nou dispozitiv, denumit “i2MOVE”, care este capabil să analizeze mesajele emise de stomac pe parcursul zilei şi să le convertească în semnale electrice pentru a întări senzaţia de saţietate la nivelul creierului.
Cercetătorii au precizat că este vorba de un implant “inteligent” care poate să înregistreze şi să analizeze semnalele chimice şi electrice provenind de la stomac la nivelul nervului vag. Acesta din urmă face legătura între sistemul digestiv şi creier. El controlează în mod inconştient eliberarea de hormoni digestivi, contracţiile peretelui intestinal şi senzaţia de saţietate.

 
Ei vor lansa primele teste pe animale. Provocarea constă în capacitatea noului dispozitiv de a descifra semnalele trimise de stomac pentru a le identifica pe acelea care sunt asociate cu saţietatea. Declarându-se foarte optimişti în legătură cu această primă etapă, cercetătorii britanici spun că vor începe primele teste pe oameni peste trei ani. Această tehnică ar permite apariţia pe piaţă a unei alternative pentru chirurgie, care este invazivă, ireversibilă şi care antrenează o modificare a comportamentelor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *