Secţia de oncologie va fi dată în folosinţă

Lucrările la secţia de oncologie nou înfiinţată la etajul unu al Spitalului Judeţean de Urgenţă, în locul fostei secţii de dermatologie, au fost finalizate.

Reabilitarea a fost realizată cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii, care a alocat pentru acest proiect 700.000 de lei, dar şi cu bani de la Consiliul Judeţean Călăraşi pentru “Modernizare si refunctionalizare sectiile ONCOLOGIE si CARDIOLOGIE”, de la etajul 1 a spitalului. Spitalul Judeţean de Urgenţă a beneficiat de bani de la Ministerul Sănătăţii din Programul Naţional de Oncologie, alături de alte unităţi sanitare din ţară.

Marţi a avut loc recepţia lucrărilor, urmând ca în zilele următoare să se efectueze dezinfecţia şi să fie mutat mobilierul în secţie. “Într-o zi sau două se va face dezinfecţia cu formol şi spălarea totală a pardoselilor, urmând ca apoi să se mute mobilierul care a  fost reparat acum doi ani. Mobilierul nu este nou însă saltelele paturilor sunt noi practic. S-a făcut reabilitarea şi incintele conform normelor de preparare a citostaticelor”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Călăraşi, Victor Verinceanu.

Monica Măgureanu

monica.magureanu@informatiadecalarasi.ro

Mai multe despre acest subiect în ediţia de astăzi a ziarului Informaţia de Călăraşi 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *