Scapă de insectele sâcâitoare care încep să-ți invadeze casa și grădina

Scapă de insectele sâcâitoare care încep să-ți invadeze casa și grădina-menta

Odată cu venirea căldurii, insectele sâcâitoare incep să-ți invadeze casa si grădina. Pentru a scapa insa de acestea, trebuie doar sa cresti aceasta planta ce are multiple beneficii atat pentru casa si gradina dar si pentru sanatate.

Este vorba despre menta. Aceasta planta ce poate fi crescuta atat in interior, in ghivece, cat si in curte, alunga paienjenii si alte insecte, fiind astfel solutia perfecta pentru combaterea daunatorilor.

Ingrijirea si cultivarea mentei

Menta este o planta aromatica, usor de ingrijit. Crescuta in curte, unde are suficient spatiu pentru a creste, aceasta se va extinde rapid, prin radacini subterane, numite rizomi. Desigur, menta se planteaza cu ajutorul semintelor, pe care le poti cumpara din magazinele de profil.

Pentru a planta menta in gradina trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta prefera zonele cu climat umed si locurile semi-umbrite, insa se adapteaza cu usurinta si locurilor uscate si insorite.

Indiferent unde plantezi menta, trebuie sa ii asiguri nivelul optim de umiditate. Asigura-te că solul este umed, insa nu foarte ud, deoare planta se poate inneca. In zilele toride de vara, udarea tebuie facuta zilnic sau chiar de doua ori pe zi daca obervi ca terenul se usuca foarte tare.

Daca vrei sa plantezi menta in ghiveci, poti cumpara de aici ghivece la oferte imbatabile.

Beneficiile mentei

Menta este o planta aromatica, des utilizata in arta culinara. Frunzele ce au o aroma proaspata si racoritoare sunt adesea folosite la prepararea diverselor bauturi, a salatelor sau in sosuri si dressinguri. Menta mai este folosita si la prepararea dulciurilor, siropurilor si inghetatei.

Pe langa proprietatile culinare, menta este utilizata in medicina, inca din cele mai vechi timpuri. Menta este benefica in tratarea afectiunilor tubului digestiv dar si a sistemului respirator, faciliteaza digestia, ajuta la detoxifierea organismului, imbunatateste circulatia sanguina si previne infectiile respiratorii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *