Sănătatea poate fi îmbunătăţită adoptînd obiceiuri sănătoase. Iată-le pe cele care nu ne cer mai mult de jumătate de minut, dar care au efecte mari, dacă sînt adoptate zilnic.
Specialiştii ne recomandă să adăugăm în cafeaua de dimineaţă o linguriţă de ulei de cocos în loc de zahăr. Acest ingredient reglează nivelul glicemiei din sînge. Cu cât acest nivel este mai stabil şi mai apropiat de valorile normal, cu atît pancreasul şi intregul organism sînt mai puţin solicitate pe parcursul zilei, fiind şi un truc eficient de a ţine foamea sub control.
Nu săriţi peste micul dejun şi, mai ales, asiguraţi-vă că mîncaţi dimineaţa probiotice, pentru a ajuta digestia pe parcursul întregii zile.
Iaurtul, dar şi suplimentele cu probiotice sînt recomandate la începutul zilei.
Mergeţi la toaletă înainte de a pleca la serviciu. Alocaţi timp pentru procesul de eliminare a toxinelor şi curăţare a intestinului. Dacă lucraţi la birou este recomandată curăţarea zilnică a mesei şi a obiectelor pe care le atingeţi (tastatură, mouse, calculator). Acestea acumulează bacterii nocive care ajung uşor în organism.
În loc să trimiteţi mailuri sau mesaje către colegi, duceţi-vă la ei, chiar de-ar fi să prăsiţi clădirea. Astfel, vă veţi mişca mai mult şi veţi reduce considerabil riscul de cancer de colon, creşterea în greutate şi problemele cardiovasculare. Mîncaţi alimente care conţin acizi graşi Omega-3 (peşte), acestea scad de două ori riscul de pierdere a auzului şi contribuie la sănătatea inimii. Masaţi-vă tîmplele şi scalpul timp de 30 de secunde, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sîngelui şi pentru relaxare.
Nu umblaţi încălţaţi prin casă şi nu măturaţi cu geamurile închise, pentru a evita răspîndirea germenilor în aer. Înainte de culcare, închideţi dispozitivele electrice.
Nu ţineţi calculatorul, televizorul, luamina aprinse în dormitor, pentru a avea un somn odihnitor.
Lasă un răspuns