Sănătate: Cum să ai grijă de tenul uscat

Sănătate: Cum să ai grijă de tenul uscatFie că vorbim de sezonul cald sau rece, există persoane care au în permanenţă un ten uscat, iar îngrijirea acestuia poate fi o adevărată provocare. Atunci cînd temperaturile scad, acelaşi lucru se întîmplă şi cu nivelul de umiditate, iar tenul tău tinde să fie uscat şi foarte întins. Iată cîteva sfaturi şi trucuri care te pot ajuta să-ţi protejezi pielea şi să o menţii sănătoasă indiferent de momentul anului.

 
• Foloseşte un demachiant blînd. Evită pe cît de mult posibil demachiantele care au o textură dură şi care usucă tenul. Acestea pot distruge echilibrul nivelului de pH al pielii tale şi poate provoca iritaţii. Optează pentru un produs care să aibă proprietăţi de hidratare sau foloseşte un ulei pentru demachiere.
• Foloseşte un ulei pentru faţă. În loc să optezi pentru apă micelară, alege să foloseşti un ulei ideal pentru faţă. După ce ţi-ai curăţat faţa cu ajutorul demachiantului, adaugă între trei şi cinci picături de ulei în palmă şi aplică-le pe faţă în mişcări circulare.
• Exfoliază. Unul dintre cei mai importanţi paşi cînd vine vorba de îngrijirea tenului este exfolierea. Aceasta te ajută să elimini celulele moarte şi crearea altor celule noi. Mai mult, un strat de celule moarte pe faţă nu vor permite uleiului să penetreze pielea în întregime. Atunci cînd pielea este extrem de uscată, alege să foloseşti un produs blînd. Pentru a nu agrava iritarea pielii. Cele mai bune măşti de exfoliere sînt pe bază de dovleac şi papaya.

 

Loţiune tonică cu ulei de măsline şi cu suc de lămîie

După ce ai curăţat bine tenul este momentul să aplici o loţiune tonică ce va îndepărta delicat impurităţile, va tonifia şi va catifela pielea uscată şi sensibilă. Amestecă în cantităţi egale suc de lămîie proaspăt şi ulei de măsline, apoi aplică lotiunea cu ajutorul unui tampon de vată. Această loţiune naturală pentru îngrijirea tenului uscat oferă strălucire pielii şi lasă o senzaţie de catifelare.

 

Gomaj cu ulei de măsline şi cu sare fină

Gomajul îndepărtează celulele moarte de la suprafaţă pielii şi stimulează circulaţia sîngelui, oferind prospeţime tenului tău. Dacă ai pielea uscată şi sensibilă, este indicat să o exfoliezi o dată la două săptămîni. Optează pentru produsele de îngrijire destinate tipului tău de ten sau prepară un exfoliant din ingrediente naturale, cu acţiune blîndă.
Ingrediente: o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de suc de lămîie, puţină sare fină. Amestecă cele trei ingrediente şi prepară un scrub fin. Sucul de lămîie proaspăt revigorează tenul obosit şi îi oferă luciu natural, în timp ce uleiul de măsline hidratează puternic şi îţi lasă pielea incredibil de fină.

 

Îngrijirea tenului uscat cu măşti naturale

1. Masca cu ulei de măsline şi cu miere
Ingrediente: o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de iaurt.
Preparare: Ia un ou şi separă gălbenuşul de albuş, bate-l puţin, apoi adaugă celelalte ingrediente şi amestecă bine, pînă se formează o pastă compactă. Aplică această mască pe faţă, evitînd zona ochilor. Clăteşte tenul după 10-15 minute şi aplică o cremă hidratantă. Mierea şi uleiul de măsline hrănesc pielea şi calmează iritaţiile.
2. Tratament naturist pe baza de ulei de măsline şi vin alb
Ingrediente: o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de vin alb, un albuş de ou.
Preparare: Separă albuşul de gălbenuş, adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi una de vin alb şi amestecă pînă obţii o compoziţie omogenă. Aplică tratamentul pe faţă curată şi lasă-l să-şi facă efectul un sfert de oră. La final, îndepărtează cu apă rece. Acest tratament calmează iritaţiile pielii şi estompează ridurile fine.

 

Trucuri pentru îngrijirea tenului uscat

1. Aplică comprese călduţe cu ulei de măsline pe faţă, în special pe zonele pe care le simţi mai uscate. Repetă acest procedeu timp de 10-15 minute, apoi îndepărtează cu apă surplusul de ulei.
2. Crema ta hidratantă nu te mulţumeşte pe deplin? Pune cîteva picături de ulei de măsline în ea şi amestecă pînă acesta se încorporează în compoziţie.
Îngrijirea tenului uscat este o adevărată provocare, deoarece tot timpul trebuie să fii atentă la produsele pe care le foloseşti, la factorii externi şi la alimentele pe care le consumi. Uneori toţi factorii par a fi inamicii tăi, dar dacă cunoşti din timp aliaţii tipului tău de piele, îl vei ajută să-şi păstreze frumuseţea şi elasticitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *